Het is een feit dat bloemen en planten iedere tuin opfleuren én opvrolijken. Een tuin is ook niet compleet zonder bloemen en planten. Het hele jaar door kun je dan ook flink uitpakken! Lees snel verder en pluk de vruchten van een sfeervolle en vrolijke tuin, vol met bloemen en planten.

Voordelen van bloemen en planten

Droom jij van een zee van bloemen in de tuin? Als je een tuin hebt met borders en een grasveld (ofwel een gazon), dan ben je ongetwijfeld gewend om dit geregeld bij te houden. Want zeg nu zelf: een tuin zonder bloemen en planten met alleen wat tegels voelt toch behoorlijk saai en eentonig aan? Tijd voor wat shine en kleur! Door de implementatie van de juiste bloemen en planten, creëer je al direct een sfeervolle en kleurrijke voor- en achtertuin. Daarvoor hoef je echt geen groene vingers te hebben. Denk bijvoorbeeld aan de (witte) hortensia, die met haar prachtige bloesem van jouw tuin direct een schitterende bloemenzee maakt.

Kleurrijke tuin

Een belangrijke tip voor de realisatie van een kleurrijke én volle tuin in het voorjaar: plant dan juist in het najaar (rond oktober/november) de uitgekozen bloembollen. Hierbij kun je denken aan de idyllische krokussen, narcissen en hyacinten, maar ook sneeuwklokjes en blauwe druifjes zijn uitermate geschikt.

Zie jij die bloemrijke en groene tuin al helemaal voor je? Je bent niet de enige: bijen en andere insecten zullen je dankbaar zijn voor een tuin die bloeit en groeit. Aan de slag dus!