Stoel en tafel tuin

Wie dacht dat je alleen een mooie tuin kon hebben als je een groot oppervlak tot je beschikking hebt, heeft het mis. Ook met kleine tuinen zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je naar hartenlust variëren. Met een efficiënte aanpak en oog voor detail kun je ook van een klein stuk de grond benutten en omtoveren tot de tuin van je dromen. Of je tuin nu groot of klein is, je kunt er altijd iets moois van maken! Heb je zin in een leuke en creatieve uitdaging? Let’s start!

Welke tuinmeubelen zijn passend?

Geen tuin is compleet zonder geschikte tuinmeubelen. Voor een kleine tuin kan dit echter behoorlijk lastig zijn, aangezien een complete set of meerdere stoelen en/of banken je tuin al meteen ‘vol’ doen laten lijken. Je wil natuurlijk ook wat ruimte overhouden voor andere accessoires en items zoals bloemenpotten en plantenbakken. Een belangrijke tip is dan ook om de ruimt eerst goed op te meten voordat je gaat shoppen naar tuinmeubelen. Kies voor praktische tuinmeubelen die de ruimte niet direct vullen, maar wel zorgen voor een gezellige sfeer en compleetheid.

Eigentijds karakter

Accessoires voor in de tuin zijn uitermate geschikt om ook de kleinere tuinen mee in te richten en te voorzien van een eigentijds karakter. Ook hierbij geldt: less is more! Zorg ervoor dat je niet teveel accessoires neerzet, dan word je tuin al snel overvol. Dit wil je juist voorkomen. Begin daarom met kleine en praktische items om je tuin leuk in te richten, zoals een mini tafeltje waar je gezellig met z’n tweeën aan kan zitten. Daarnaast is een klein bloemengietertje of kleine regenton erg praktisch. Deze ton vangt het regenwater op, zodat je met dit water weer de plantjes water kunt geven. Het belangrijkste uitgangspunt bij het inrichten van een kleine tuin is te denken aan een grote tuin, maar dan alles mini. Wist je trouwens dat er ook mini barbecues bestaan? Zo kun je toch nog genieten van je favoriete stukje vlees, zelf bereid op jouw eigen barbecue, zonder dat het je veel ruimte kost. Super efficiënt!

Bescheiden aanplanting in een kleine tuin

Beplanting maakt iedere tuin af, nietwaar? Ook hiervoor is het niet nodig om veel grond te hebben. Er zijn tegenwoordig heel veel kleine plantjes en bloemetjes te vinden, die je ook weer in smalle en subtiele bakjes en potjes kunt stoppen. Hiermee bespaar je ook nog eens een hoop ruimte, zodat je andere belangrijke spullen kwijt kunt. Iedere besparing qua ruimte is mooi meegenomen!