Kat eten

Jouw eigen echte huistijger verdient alleen maar het beste voer wat er beschikbaar is. Jij wilt natuurlijk dat jouw kater of poes namelijk het beste leven leidt wat mogelijk is en goed eten is daar een belangrijk onderdeel van. Maar waar begin je? Er is zoveel aanbod dat het knap lastig kan zijn om de juiste voeding te vinden. Laten we beginnen bij het begin. 

Van kitten tot huistijger

Net als dat een baby ook niet hetzelfde eet als een volwassen mens, eet een kitten ook niet hetzelfde als een volwassen kater of poes. Een kitten heeft namelijk andere voedingsstoffen nodig. Daar komt het merk Royal Canin om de hoek kijken. Je kunt heel gemakkelijk royal canin kittenvoer online bestellen. Het kittenvoer van Royal Canin biedt alle voedingsstoffen die een kitten nodig heeft om gezond te blijven en te groeien. Het is algemeen bekend dat katten kieskeurige eters kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om direct te beginnen met de juiste voeding. 

Binnen of buiten?

Zodra een kitten de groeifase voorbij is en van een klein bolletje vacht ontpopt is in een ware kat zou je kunnen opletten hoe actief het beestje is. Gaat deze veel naar buiten of ligt ie alleen maar op de vensterbank? Een kat die veel buiten komt, is actiever en heeft hiervoor ook andere voeding nodig. De spieren krijgen namelijk veel meer te voortduren door het vele lopen, klauteren, klimmen en springen. Een kat die veel binnen is, heeft minder energierijke voeding nodig. Daarnaast verzorgen zij hun vacht uitgebreider, grotere kans op haarballen dus. Ook hier kan het voer op afgestemd te worden.

Droog of natvoer

Dan is er ook nog de keuze tussen droog en natvoer. Het voordeel van droogvoer is dat dit voor erg geconcentreerd is. Dit bevat veel voedingsstoffen. Daarnaast blijven brokken ook langer goed dan natvoer. Handig, als je een kat hebt die gedurende dag kleine beetjes eet. 

Het voordeel van natvoer is dat, je raad het al, het veel vocht bevat. Katten drinken vaak te weinig en hierdoor krijgen ze al een gedeelte van hun vocht binnen. Natvoer is minder rijk aan calorieën waardoor gewichtsbehoud ook makkelijker is.

 Naast voer voor kittens heeft royal canin kattenvoer voor iedere fase in het leven voor jouw kleine tijger. Of deze nu actief of lui is, of het nu gaat om een Maine Coone of Britse korthaar. Royal Canin heeft hoogwaardige voeding voor iedere kat.