Tuinkas

Op zoek naar een simpele manier om je de sfeer in je tuin te veranderen? Het omgooien van je tuin is zeker niet altijd nodig. Soms is het al genoeg om een aantal leuke accessoires toe te voegen in de tuin, zodat er een andere (misschien wel betere) sfeer ontstaat. Benieuwd hoe je dat kunt doen en welke accessoires je daarvoor nodig hebt? Je leest het hieronder!

Zitcomfort op een speelse manier

Er is een aantal onmisbare accessoires die, wanneer je ze eenmaal hebt toegevoegd, je jezelf afvraagt waarom je het niet veel eerder hebt aangeschaft.

Denk bijvoorbeeld aan een hangstoel waar je heerlijk in kunt zitten tijdens een warme zomerdag of juist bij een aangename lentebries. Die heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Jij bepaalt waar deze hangstoel komt te staan of te hangen. Dit zitcomfort geeft bovendien een speelse touch aan je tuin!

Warm vertoeven

Daarnaast mag je een terrashaard, heater, vuurkorf een ander item die je warmte geeft niet missen. Vooral in het najaar is het overdags nog heerlijk buiten, maar zodra de zon weg is, dan koelt het af. Uiteraard bestaat daar een oplossing voor! Je kunt de avond buiten verlengen door een sfeervolle terrashaard aan te schaffen. Het bezorgt je niet alleen aangename warmte, maar ook brengt zo’n vuurkorf sfeer in je tuin. Altijd leuk om naar te kijken, toch? Met een vuurtje zit je altijd goed, welk seizoen het ook is!

Sfeervolle verlichting

Wellicht wel een van de belangrijkste details als het om sfeer gaat: verlichting. Lampjes buiten hebben eigenlijk meerdere functies; uiteraard kun je als het donker wordt, elkaar blijven zien. Dat is echter niet de enige functie: sfeervolle lampjes zorgen ook voor gezelligheid en een bepaalde knusheid. Denk maar eens aan een slinger kerstlampjes, zeg nu zelf, dan wíl je toch langer buiten blijven zitten? Je kunt het groots aanpakken, maar ook waxinelichtjes en (kleine) kaarsen zullen al een groot verschil maken.

Inrichting is van onschatbare waarde

Beschouw jij je tuin al als een soort tweede huis? Dan is het gezellig inrichten van je tuin van onschatbare waarde. Of dit nu opnieuw is of voor het eerst, je tuin zal pas echt toegevoegde waarde hebben als je jouw eigen draai aan hebt kunnen geven. Dan is het een plek waar je vaak en graag bent. Bovenstaande tips kunnen zorgen voor een meer complete en sfeervolle tuin. Welke accessoires staan op jouw verlanglijstje om te vertoeven in de tuin?