Tuintrends

Vind jij het ook zo heerlijk om te ontspannen in de tuin? Dan is het hebben van comfortabele tuinmeubelen geen overbodige luxe! Ben je benieuwd naar de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen, lees dan snel verder en bepaal of je deze ontwikkelingen meeneemt in de zoektocht naar een nieuwe set tuinmeubelen.

Strakke lijnen

Strakke lijnen en zwart. Dat zijn de belangrijkste thema’s van de afgelopen tijd en is dan ook een trend die je steeds vaker ziet terugkomen, ook buiten in de tuin. Met zo min mogelijk tierelantijn creëer je op eenvoudige wijze een industriële en strakke look in je eigen tuin. De kleur zwart is ook nog eens makkelijk te combineren, want alles past erbij! Daarnaast zijn meubels die gemaakt zijn van zwart staal ook enorm gewild.

Exotisch en kleurrijk

Heb je ook wel eens gehoord van de jungletuinstijl? Deze trend is echt iets voor jou als je houdt van de wildernis en de jungle: kortom exotisch! De urban jungle trend kenmerkt zich door rauwe materialen en tropische planten. Een echte stoere tuintrend. Als je deze stijl ziet zitten, dan zijn daar een aantal bijpassende tuinmeubelen en andere accessoires bij te vinden. Denk bijvoorbeeld aan houten set, een houten tafel met matching stoelen. Ook gaan aluminium en hout goed samen, vooral bij het creëren van een exotische look. Daarnaast mogen de kleuren geel, groen en zwart ook zeker niet ontbreken. Of je dit nu laat terugkomen in een gekleurde loungebank of juist subtiel in kussentjes, de keuze is aan jou! Gevlochten materiaal is ook een mooie toevoeging aan deze trend en heel populair geworden.

Kleur toevoegen

Niet alleen op modegebied zie je pasteltinten steeds vaker terugkomen, ook in de tuin misstaan lichte kleuren (roze, groen of blauw) zeker niet. Dus als je nog wat kleur in de tuin wil toevoegen, kies dan voor pastel in de tuin. Dan ben je ook nog eens helemaal hip en speel je in op de laatste trends. Een leuke licht gekleurde stoel bij die strakke zwarte loungebank bijvoorbeeld zorgt voor afwisseling en breekt het geheel. Ben je tot slot niet van plan om veel geld aan tuinmeubelen uit te geven? Dan zijn palletbanken helemaal jouw ding! Je kunt ze goedkoop op de kop tikken of zelf aan de slag gaan. Een paar chique tuinkussens en jouw tuinset is ready om te gebruiken. Welke trend op het gebied van tuinmeubelen spreekt jou het meeste aan?