Landelijke tuin

Ga je binnenkort een nieuwe tuin realiseren en kun je daar nog wel wat hulp bij gebruiken? Goed nieuws! In deze blog staan de meest populaire stijlen op het gebied van tuinen vermeld. Twijfel je bijvoorbeeld nog over een aantal stijlen, dan vergemakkelijkt dit wellicht je keuze.

Pure ontspanning met de loungestijl

De eerste populaire tuinstijl is de lounge tuin. Tegenwoordig is dit een zeer gewilde en bekende stijl. Na alle hectiek rondom de pandemie is niets zo fijn om heerlijk te ontspannen in je eigen achtertuin. Zie je je al zitten met een drankje in je hand op je eigen loungeset? Als je van relaxen houdt, dan is dit vast een stijl naar je hart. Niet gek dat de focus bij deze tuinstijl ligt op loungen. Dat kan op loungebanken of complete sets. Niets is te gek als het om pure ontspanning gaat!

Romantische tuin

De naam doet het al vermoeden: een romantische tuin bestaat uit verrassende en bij elkaar passende elementen die bij elkaar een prachtig geheel vormen. Rozen, lavendel en allerlei andere bloemen vormen het uitgangspunt. Daarnaast is er ruimte voor opvallende rozenbogen, lichtjes en heel veel planten en groen. Hoe voller, hoe romantischer de tuin wordt!

Landelijke tuin

Ook is de landelijke tuin al heel lang een begrip in tuinen. Als je houdt van een grote tuin, dan past de landelijke tuinstijl bij je. Een landelijke tuin wordt namelijk gekenmerkt door ruimte. Bij deze stijl is het van belang dat je de natuur haar werk laat doen. Bij de landelijke tuin worden namelijk aspecten gebruikt die je ook terugziet in de natuur. Dit verklaart ook dat een landelijke tuin zo groot is – er wordt efficiënt gebruik gemaakt van de ruimte. Uiteraard is het niet nodig om veel oppervlakte te hebben om dit type tuin te bewerkstelligen. De landelijke tuin heeft namelijk een aantal vaste kenmerken die onafhankelijk zijn van de grootte van de tuin, bijvoorbeeld planten met grote bladeren of extra zitjes zodat je altijd van de zon kunt genieten.

Less is more met de Japanse tuin

De Japanse tuin wordt gekenmerkt door perfectie, precieze en de schoonheid van de natuur. Alle details zijn zorgvuldig uitgedacht en worden op bijzondere wijze met elkaar verbonden. Neutraliteit speelt ook een bepalende rol; er is geen sprake van felgekleurde bloemen of planten. Wat wel terugkomt zijn watervallen, bomen, rotsen en mos. In de Japanse tuin word je dan ook helemaal zen!