Zeepbubbel op plant

In de zomer staan alle planten en bloemen volop in de bloei. Niet gek dat de meeste tuinen er in de zomerperiode dan ook het mooiste bijstaat. In de herfst en in de winter hoeft het echter geen saaie bedoening te worden. Laat die sombere weersvoorspellingen geen invloed uitoefenen op jouw tuin in de wintermaanden, want ook in de winter kun je voor een warme sfeer zorgen! Hoe je dat voor elkaar krijgt, lees je in deze blog.

Buxus houdt in de winter zijn blaadjes

Wie dacht dat je in de winter geen groen in de tuin kon hebben, heeft het faliekant mis. Er zijn meer dan genoeg planten die wintervast zijn en zich van de kou niets aantrekken. Zo bestaan er planten die in de winter juist hun groene blad laten zien en dan het beste tot hun recht komen. Benieuwd welke planten dat zijn? De buxus is het perfecte voorbeeld van een winterplant. Niet alleen in de winter overigens, want de buxus bloeit het hele jaar door. Met de buxus zit je het gehele jaar goed, maar zorg je ook in de wintermaanden voor een gezellige tuin.

De populaire en kleurrijke Amaryllis

Geen kerststukje is compleet zonder de Amaryllis. Niet gek dat je deze bloem niet alleen in huis een ware blikvanger is, ook in de tuin kan deze uitstekend worden geplant! Door de prachtige bloem zorgt de Amaryllis ervoor dat je tuin er zelfs in de winter kleurrijk bijstaat. Daarnaast gaat de Amaryllis perfect samen met de kerstroos. Gave en opvallende kleurtjes in de winter!

Kou is geen probleem voor de winterbes

Ken je de winterbes al? Vast wel. Deze kleine rode besjes fleuren iedere tuin op. De plant is bovendien bij uitstek geschikt voor in de winter, want vorst en extreme kou doen ‘m zeker niet de das om. Sterker nog: de winterbes kan temperaturen tot maar liefst twintig graden onder nul prima hendelen! Wist je overigens dat deze plant zeker twee meter hoog kan worden? Wil je niet dat ‘ie zo hoog wordt, dan moet je hem van tijd tot tijd even bijsnoeien.

Sneeuwbal

En tot slot: maak kennis met de sneeuwbal! De naam van deze plant kan niet toepasselijker, toch? Ook dit is een echte winterplant. En hoe leuk is het om je eigen sneeuwbal in de tuin te hebben? Deze hagelwitte plant, in de vorm van een sneeuwbal met allerlei kleine bloemetjes, groeit optimaal in de winter en kan ook goed tegen koude temperaturen.