Tuin

Het samenstellen van de juiste kleuren voor in de tuin is belangrijk om een harmonieus en aantrekkelijk geheel te creëren. Er zijn verschillende manieren om de juiste kleuren te kiezen. Hier zijn enkele tips:

Begin met basis kleuren

Kies basiskleuren als uitgangspunt voor uw tuinontwerp. Dit kunnen bijvoorbeeld groene kleuren zijn van de planten, of de kleur van de tegels of het gras. Deze kleuren vormen de basis van uw tuinontwerp en kunnen worden aangevuld met accentkleuren.

Kies accentkleuren

Voeg accentkleuren toe aan uw tuinontwerp. Dit kunnen bijvoorbeeld kleuren zijn van bloemen, accessoires of tuinmeubelen. Denk bijvoorbeeld aan rode bloemen in een groene tuin of een blauwe tuinset in een bruine tuin.

Gebruik kleurcontrasten: 

Gebruik kleurcontrasten om elementen in uw tuin op te laten vallen. Bijvoorbeeld een wit gebouw in een groene omgeving of een gele bloem in een blauwe tuin.

Gebruik seizoensgebonden kleuren

Gebruik kleuren die passen bij het seizoen. Bijvoorbeeld geel, oranje en rood in de herfst of wit en blauw in de winter.

Houd rekening met de grootte van de tuin 

Houd rekening met de grootte van de tuin bij het kiezen van kleuren. In een kleine tuin kan het gebruik van heldere, felle kleuren overweldigend zijn, terwijl een grotere tuin meer kleur kan verdragen.

Vergeet niet dat groen een belangrijke kleur is in de tuin. 

Groen symboliseert natuur en vitaliteit. Gebruik verschillende groene tinten voor een natuurlijke look. Denk aan verschillende groene kleuren van de planten, bomen en gras. Ook de tegels in de tuin zijn belangrijk. Kies tegels die passen bij de sfeer die u wilt creëren en die bij de kleuren van de tuin passen.

Tuinset

Houd er rekening mee dat als u kiest voor een tuinset, de kleur van deze set ook bij de kleuren van de tuin past. Een blauwe set in een groene tuin kan een mooi contrast geven, maar een rode set in een groene tuin kan vreemd ogen.
Wil je zelf experimenteren met kleuren voor in de tuin? Schaf dan een kleurenwiel aan en laat je creativiteit los!